ოქროსფერი სითხე, რომელშიც ასახულია საუკუნეების სიბრძნე და იმერეთის გულის ცემა.
გაიგეთ მეტიჩამოსასხმელი ღვინო ციცქა ცოლიკოური წარმოადგენს საუკეთესო არჩევანს ქართული ღვინის მოყვარულთათვის. ღვინის მაღაზია ორბელიანში წარმოდგენილი ჩამოსასხმელი ღვინოები რომლებიც გამოირჩევა მაღალი ხარისხითა და ავთენტური გემოთი.
ციცქა ცოლიკოურს ახასიათებს მინდვრის ყვავილების და ციტრუსების არომატი და დაბალანსებული მჟავიანობა, ღვინო ქმნის ჰაეროვან, გამაგრილებელ შეგრძნებას, რომელიც განსაკუთრებით კარგია მსუბუქ საჭმელთან ერთად.
ციცქა-ცოლიკოურის დამზადება იწყება სექტემბრის ბოლოს. ყურძენი იკრიფება ხელით, იჭყლიტება და გადადის დუღილის პროცესზე ქვევრში 18-22 გრადუსზე 7-10 დღის განმავლობაში, შემდეგ კი ხდება ჭაჭისგან გამოყოფა და დამწიფება.
ციცქა მნიშვნელოვანი როლი აქვს ადგილობრივ ღვინოწარმოებაში. მას ხშირად იყენებენ სუფრის ღვინოების დასამზადებლად, ასევე სხვა ჯიშებთან შესაზავებლად. მიუხედავად იმისა, რომ მისი რაოდენობა შეზღუდულია, ციცქა წარმოადგენს საქართველოს ღვინის კულტურის მნიშვნელოვან ნაწილს. ცოლიკოური წარმოადგენს ქართული ღვინის კულტურის მნიშვნელოვან ნაწილს, რომელიც ასახავს იმერეთის რეგიონის მევენახეობისა და ღვინის წარმოების მრავალსაუკუნოვან ტრადიციებს.
* ღვინის ადგილზე მიწოდებისთვის დაგვიკავშირდეთ 599 224 407
ღვინის მაღაზია ორბელიანში წარმოდგენილია ჩამოსასხმელი ღვინოების ფართო არჩევანი. გვესტუმრეთ და ისიამოვნეთ ნამდვილი ქართული ღვინით.